Wat wij doen

De afgelopen jaren hebben we met succes gebouwd aan een nieuwe school in het township (Imizamo Yethu) van Houtbaai Zuid-Afrika, Sijonga Pambili, wat vooruitkijken betekent, en in Lofdal Kraaifontein. Houtbaai ligt op 20 autominuten ten zuiden van Kaapstad en Kraaifontein op 20 autominuten ten noorden van Kaapstad. De doelstellingen zoals we die als stichting voor ogen hebben is dat wat we ook doen, het moet met kinderen en onderwijs te maken hebben.

Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om ter plaatse met goede en betrouwbare mensen samen te werken. Bovendien hebben we altijd gesteld dat we geen geld opsturen naar mensen of instellingen, maar louter facturen betalen, die vooraf door meerdere instanties zijn gecontroleerd en ook bevonden en zaken of goederen betreffen welke al zijn geleverd, dus betaling achteraf.

_MG_9733

Tijdens het Goede Mensen gala in 2007 is aan de gasten gevraagd een project te kiezen voor de komende jaren. Uit de diverse projecten is toen gekozen voor een crèche.
In de afgelopen 6 jaar is heel hard gewerkt aan de realisatie van de crèche naast het schoolgebouw van Sijonga Pambili. Wij zorgen voor de opvang van ongeveer 100 kinderen waardoor de ouders kunnen gaan werken.
De plaatselijke supermarkt Pick ’n Pay zorgt iedere dag voor een gezonde maaltijd bestaande uit verse melk, fruit, groenten etc. Inmiddels kan jong en oud terecht op Sijonga Pambili!
Er zijn nu 3 lokalen voor de crèche, we hebben 5 nieuwe lokalen gebouwd (capaciteit van 30 leerlingen per lokaal), een aula voor 200 personen en faciliteiten voor analfabeten onder ouderen.
Ook is er een skills center voor 12-20 jarigen gerealiseerd, dit zijn vaak jonge moeders en drop-outs van verschillende scholen.

In Kraaifontein hebben we sinds 2010 6 lokalen gebouwd om de kinderen van 3-8 jaar van het township engels te leren, een absolute must voor de toekomst.

De nieuw te realiseren projecten zijn verdere uitbreiding van Lofdal, vinger aan de pols houden bij Sijonga. We hebben hier afgelopen jaar een nieuwe bus aangeschaft om de kinderen te kunnen halen en brengen alsmede het onderhoud aan de gebouwen verzorgd.
We hebben al 4 lokalen en onderwijs gerealiseerd voor de Kinderen van het township in Franschhoek.
Margot Janse, onze wereldberoemde Nederlandse chefkok in het net zo beroemde restaurant The Tasting Room verzorgt er nu al dagelijks een voedzame maaltijd voor bijna 1000 kinderen in Franschhoek.

Kortom, er is nog heel veel goeds te doen! Al 17 jaar Goede Mensen, we zijn pas net begonnen!