LOFDAL

Kraaifontein is een groot township op weg naar het wijngebied van de Kaap. In december van 2008 hebben we met 3 personen van het bestuur kennis gemaakt met de mensen van Lofdal, een project wat zich inzet voor weeskinderen, onderwijs voor 4 tot 12 jarigen. Er is een klein ziekenhuis voor het genezen en begeleiden van (ernstig) zieke mensen. Naast de hulp die direct nodig is in de vorm van nieuwe en meer klaslokalen hebben we hier ook de mogelijkheid om iets te doen voor de allerkleinsten zonder ouders en voor zieke mensen, met en zonder hoop op genezing. Tevens is er volop ruimte om in de toekomst de kinderen de kans te bieden op het beoefenen van diverse sporten. We zijn daarom ook zeer enthousiast geworden over dit project, wat overigens in samenwerking is met dezelfde mensen als van Sijonga Pambili. Voor ons en U de zekerheid van vertrouwen.

Realisaties vanaf 2010 tot heden

Opening voorjaar 2010
Samen met Acelia en Anne van Abang Africa zijn we (leden van het bestuur) naar Lofdal gereden (in de stromende regen), ontvangen door Anneret en Jeremi, repectievelijk hoofd van de school en haar tweede verantwoordelijke. Beide hebben we ontmoet tijdens ons bezoek december 2009, samen met Acelia die ons toen er naartoe heeft gebracht in haar gele autootje. Er waren meer dan 400 mensen aanwezig in de kerk op Lofdal, inclusief ongeveer 300 kinderen, helemaal geweldig. Na speeches van (pastoor) Gustav, Jeremi en een openingswoord van Anneret en de bouwer Alex heb ik (Ruud Haans) namens Goede Mensen iets gezegd. Er werd gezongen, gedanst en veel gelachen, heel veel trotse, gelukkige, tevreden maar vooral ook zeer dankbare mensen, we hebben daar echt iets goeds kunnen doen. Toen de opening, met z’n allen naar het gebouw wat er prachtig uitziet, zeer verzorgd en 1 lokaal was al helemaal klaar. Er werd nog volop gebouwd aan de finishing touch van de andere 2 lokalen, maar die zijn binnen een paar dagen ook klaar. Er was een drankje en een snack, in één woord, het was echt FEEST…..

Dankbaar, zeer dankbaar, voor hen en voor ons, we kunnen hier nog veel goede dingen doen in de toekomst.

_MG_9732
Opening december 2010

Met vrienden vanuit de Stichting hebben we (leden van het bestuur) samen de volgende 3 lokalen geopend op Lofdal, Kraaifontein. Een viering om nooit te vergeten. We hadden in de maanden voorafgaand aan de schoolvakantie (medio december tot eind januari) voor 5000 kinderen speelgoed verzameld en verpakt in dozen mat cadeauverpakking. Variërend van een speelgoed mobieltje, een bal, een pop, zonnebril etc, telkens afgestemd op de leeftijd en op jongens en meisjes. Zelden hebben we een grotere dankbaarheid en discipline mee mogen maken als bij het uitreiken van meer dan 5000 cadeaus. Veel dank ook aan alle vrijwilligers die maanden hebben gedaan over het inpakken van de cadeaus. Een dag om nooit te vergeten.

Augustus 2012
Lofdal is ook een feest om er terug te komen, zoveel vrolijke kinderen. Voor 2013 staan er geen nieuwe lokalen gepland maar een voetbalveld voor de jongens en een netbalveld voor de meisjes, allen 3-7 jarigen. Wordt vervolgd.

2017 de bouw en opening van de centrale aula op Lofdal.
Op Lofdal is grote behoefte aan een centrale ruimte voor ca.150 kinderen zodat ze tussen de middag kunnen overblijven,wat ook veel werk scheelt voor de medewerkers die de kinderen die elke keer moeten wegbrengen en ophalen. In de inmiddels zes lokalen die we hebben gebouwd verblijven dagelijks tussen de 150-180 kinderen die we dan dagelijks een voedzame maaltijd kunnen bieden. Tevens is er een computerlokaal gerealiseerd. _MG_9525  _MG_9660  _MG_9652

De opbrengst van het gala 2019 zal volledig gewijd zijn aan Lofdal. Wij willen hier graag 3 extra lokalen realiseren met name om de kinderen twee jaar eerder naar school te laten gaan en dus eerder aan ons te binden.Verder is er grote behoefte aan een speeltuin die bij regenweer ook nog bereikbaar. Verder is een kinderopvang voor de kleintjes van de moeders die zich in de Rehab bevinden hard nodig, hierdoor wordt de kans dat deze jonge vrouwen erin slagen om van hun verslaving af te komen vele malen groter!!!